071-5895135
Bij het inpakken van alle veilingspullen ter voorbereiding van een woningontruiming van een grote woning in Den-Haag zagen we achter de zolderdeur een anti-tank granaat zagen staan.....Oeps.... Alle werknemers de woning uit en de meldkamer van de politie gebeld.
Naar overzicht

Granaat gevonden tijdens woningontruiming Den-Haag

08 december 2015 Bij het inpakken van alle veilingspullen ter voorbereiding van een woningontruiming van een grote woning in Den-Haag zagen we achter de zolderdeur een anti-tank granaat zagen staan.....Oeps.... Alle werknemers de woning uit en de meldkamer van de politie gebeld.


Zij hebben een politie-eenheid naar het adres toegezonden om eerst te kijken waar het om ging. Omdat de granaat er behoorlijk " echt"  uitzag hebben zij de wapen (forensisch) expert van de afdeling Wapens & Explosieven van de eenheid Den-Haag ingeschakeld. De expert kwam gistermiddag ook naar de woning. Hij heeft foto' s gemaakt van de granaat. Hij vertelde dat de blauwe kleur doet vermoeden dat het om een oefen-granaat gaat maar dat er criminele organisaties uit het Oostblok ook werken met granaten met een blauwe kleur die wel explosieven bevatten. Het was niet helemaal uit te sluiten dat het hier om een echte oefengranaat ging. 
De expert heeft foto' s gemaakt van de granaat en heeft vanochtend overleg gehad met de EOD. Die vertelde dat het toch om een oefengranaat ging. De wapenexpert heeft onder begeleiding van mijzelf vanochtend de granaat uit de woning opgehaald en meegenomen ter vernietiging.

Aankomende week kunnen we weer veilig verder met de ontruiming werkzaamheden in de woning.

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Typ bovenstaande code over.