071-5895135
In een woning kom je van alles tegen en het is de bedoeling dat alles eruit moet. Wat gebeurt er dan met alle spullen ? Middels deze blog willen wij jullie een beeld geven van wat wij doen met de ontruimde boedel.
Naar overzicht

Een kijkje achter de schermen

14 maart 2018 In een woning kom je van alles tegen en het is de bedoeling dat alles eruit moet. Wat gebeurt er dan met alle spullen ? Middels deze blog willen wij jullie een beeld geven van wat wij doen met de ontruimde boedel.


De medewerkers komen binnen in een woning en gaan gelijk hard aan de slag, niet direct met ontruimen maar met sorteren. Allereerst worden alle spullen voor de kringloop in kratten gedaan, dit komt de kringloop in de loop van de ochtend, op adres, ophalen. Hier gaat alle bruikbare boedel heen, denk bijvoorbeeld aan service, bruikbare bankstellen of tafels en stoelen. Vervolgens scheiden de werknemers ook matrassen, kleding, mobiele telefoons, brillen en langspeelplaten uit. Deze gaan in de bussen en worden vervolgens netjes gesorteerd wanneer zij aankomen in onze opslag. Zoals u op de foto's ziet. 

u zult zich afvragen, wat doen zij met deze spullen? Bij ons gaan de matrassen in een zeecontainer en deze worden naar Kenia in Afrika verstuurd, wij kunnen ons niet voorstellen om op een 2e hands matras te liggen maar voor de mensen daar is dit een hele goede uitkomst. De kleding die wij verzamelen, worden door het Leger des Heils opgehaald. De langspeelplaten gaan naar vinyl voor elkaar, http://www.vinylvoorelkaar.nl/ , een organisatie die deze LP's verkoopt en met de opbrengst dromen laat uitkomen. Alle brillen gaan naar de Pearl toe, deze sturen de brillen mee met artsen naar Afrika zodat ook de mensen daar goed kunnen zien.

Mocht u zelf oude brillen, telefoons of LP's hebben en wilt u dit ook aan het goede doel doneren? dan kunt u natuurlijk de organisaties zelf benaderen.

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Typ bovenstaande code over.