071-5895135
Dat het ontruimen van een woning niet iets is van alle boedel oppakken, een container neerzetten en weggooien is bij veel mensen niet bekend. Woningontruiming CVS probeert niet alleen boedel zoveel mogelijk te hergebruiken, maar probeert ook milieuvriendelijk te ontruimen. Sommige objecten mag je zelfs niet zomaar weggooien. Er kunnen bepaalde stoffen inzitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu, zoals bijv deze.......................
Naar overzicht

Asbest bloempotten

21 juli 2016 Dat het ontruimen van een woning niet iets is van alle boedel oppakken, een container neerzetten en weggooien is bij veel mensen niet bekend. Woningontruiming CVS probeert niet alleen boedel zoveel mogelijk te hergebruiken, maar probeert ook milieuvriendelijk te ontruimen. Sommige objecten mag je zelfs niet zomaar weggooien. Er kunnen bepaalde stoffen inzitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu, zoals bijv deze.......................


bloempotten. In het verleden werden bloempotten en bloembakken soms vervaardigd van asbesthoudend materiaal. Dit materiaal was sterk en goedkoop bovendien. Sinds juli 1993 mag dit echter niet meer gebruikt worden. Als het breekt kunnen er asbestdeeltjes vrijkomen die bij inademen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. 
Daarom mogen deze bloempotten/bakken nooit zo in een container gegooid worden, maar moeten in een speciale zak bij de milieustraat aangeboden worden. Bij de milieustraat worden ze dan zorgvuldig verwerkt zonder gevaar voor de gezondheid.
Ook kan asbesthoudend materiaal voorkomen in o.a. vloerbedekking/zeil, lijmlagen, gevelkachels en gaskachels. Indien dit het geval is mogen de werknemers van Woningontruiming Regionaal c.q. CVS dit niet verwijderen en blijft dit in de woning achter ter afhandeling van de verhuurder/verkoper. 

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Typ bovenstaande code over.