071-5895135
Nabestaanden van een dierbare overledene komen er allemaal voor te staan: de zware taak van het uitzoeken van de persoonlijke spullen, foto's, papieren, kleding. Het opleveren van de woning, inclusief het verwijderen van de zware meubels en het verwijderen van de vloerbedekking: de taak wordt zwaarder en zwaarder. Wil je dit als erven nog wel zelf doen of zullen we het uitbesteden?
Naar overzicht

Woningontruimen: zelf doen of uitbesteden?

08 december 2014 Nabestaanden van een dierbare overledene komen er allemaal voor te staan: de zware taak van het uitzoeken van de persoonlijke spullen, foto's, papieren, kleding. Het opleveren van de woning, inclusief het verwijderen van de zware meubels en het verwijderen van de vloerbedekking: de taak wordt zwaarder en zwaarder. Wil je dit als erven nog wel zelf doen of zullen we het uitbesteden?


Een zware taak en moeilijk dilemma waar veel van onze klanten mee zitten. Zo ook de erven van een bewoner van een woning in Hillegom. Tijdens onze offerte afspraak vertelde onze opdrachtgever mij dat ze al weken bezig zijn geweest in de woning en dat ze nu echt met haar handen in het haar zit. Ze ziet het niet meer zitten om de rest van de woning ook nog leeg te ruimen om deze vervolgens over te kunnen dragen aan de verhuurder. Ze voelde het als haar plicht om deze taak op zich te nemen en was ook bang dat zij belangrijke spullen over het hoofd zou zien. Gelukkig voor haar heeft ze uiteindelijk toch besloten om ons hiervoor in te schakelen. De gedachte dat wij de laatste zorgen uit handen nemen omtrent de woning en dat wij daarbij de persoonlijke spullen die wij mogelijk tijdens de ontruiming nog zouden tegenkomen, voor haar apart zullen houden, geeft haar rust.

Vandaag is het zover, we arriveren bij de woning in Hillegom om de laatste spullen uit de woning weg te halen en alles wat nog bruikbaar is een herbestemming te geven via de kringloopwinkel en goede doelen waarmee Woningontruiming C.V.S. samenwerkt. Wat blijkt: de opdrachtgever kon het nog niet helemaal loslaten, ze is zelf ook nog verder gegaan met uitzoeken en leegruimen. Gelukkig bleef er nog genoeg over voor ons om te doen, maar hieruit blijkt maar weer dat het loslaten van een dierbare veel verder gaat dan het afscheid nemen van de persoon. Ook de spullen en woning van de dierbare horen hierbij. 

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Typ bovenstaande code over.